tisdag 27 november 2012

Filodegspaket med parmaskinka



Ingredienser - 8 port

  • 2 ark filodeg (à ca 48x30 cm)
  • 2 msk olja
  • 1 pkt parmaskinka, 70 g
  • 4 msk fint riven parmesanost

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°. 
  2. Tina degarken. Arbeta med ett ark i taget och låt de andra ligga under en fuktig, urvriden handduk för att inte torka. 
  3. Pensla med olja på ena halvan. Vik den osmorda halvan över så att bladen blir dubbla. Klipp varje ark i fyra fyrkanter. 
  4. Fördela parmaskinka på och rulla ihop från långsidan. Vik in kanterna så att de blir till små paket. Lägg dem med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper. 
  5. Pensla rullarna med lite olja. Strö över parmesan. 
  6. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Energi per portion: 100 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: