fredag 2 november 2012

Kaffesnittar

Kaffesnittar


Ingredienser - ca 30 st

  • ½ dl starkt kaffe
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 1 dl sötmandel
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 175 g Svenskt Smör från Arla
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver 
  • 1 krm salt
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk farinsocker
  • ev ½ msk snabbkaffepulver eller krossade kaffebönor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. 
  2. Blanda kaffe och kaffepulver. Hacka mandeln fint i en matberedare. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och smör och kör till en gryning massa. 
  3. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt, sirap och kaffe. Fortsätt köra till en jämn deg. Ta upp den på lätt mjölad bänk och dela i tre delar. Rulla ut delarna till längder och lägg på plåt med bakplåtspapper. 
  4. Platta ut dem och strö över farinsocker, ev blandat med kaffepulver. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Skär längderna i sneda bitar och låt svalna på galler.

Näringsvärden per st
Energi 110 kcal
Protein 1 g
Kolhydrat 13 g
Fett 6 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: