Ingredienser - ca 30 st
- ½ dl starkt kaffe
- 1 msk snabbkaffepulver
- 1 dl sötmandel
- 1 ½ dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 175 g Svenskt Smör från Arla
- 4 ½ dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 msk ljus sirap
- 1 msk farinsocker
- ev ½ msk snabbkaffepulver eller krossade kaffebönor
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda kaffe och kaffepulver. Hacka mandeln fint i en matberedare. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och smör och kör till en gryning massa.
- Tillsätt mjöl, bakpulver, salt, sirap och kaffe. Fortsätt köra till en jämn deg. Ta upp den på lätt mjölad bänk och dela i tre delar. Rulla ut delarna till längder och lägg på plåt med bakplåtspapper.
- Platta ut dem och strö över farinsocker, ev blandat med kaffepulver. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Skär längderna i sneda bitar och låt svalna på galler.
Näringsvärden per st
Energi 110 kcal
Protein 1 g
Kolhydrat 13 g
Fett 6 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar