Ingredienser - 4 portioner
Tillagning
- 750 g filé av braxen eller öring
- 0,5 dl riven kokos
- 4 tsk kumminfrön
- 2 tsk fänkålsfrön
- 4 tsk gurkmeja
- 4 tsk malen koriander
- 1 tsk malen ingefära
- 2 gula lökar
- 4 vitlöksklyftor
- 2 tsk jordnötsolja
- 0,5 dl mangochutney
- 2,5 dl vatten
Tillagning
1. Hetta upp woken på medelvärme. Lägg i kokosen och rosta den under omrörning tills den är gyllengul, ca 1 min. Lägg kokosen åt sidan.
2. Rosta kumminfrön och fänkålsfrön i woken under omrörning i ca 1 min. Tillsätt gurkmeja, koriander och ingefära och rosta under omrörning i ytterligare 1 min. Blanda med kokosen.
3. Skala och hacka löken fint. Skala och pressa vitlöken. Värm 1 tsk av jordnötsoljan i woken och lägg i lök och vitlök. Fräs upp löken tills den är mjuk, ca 5 min. Tillsätt lökblandningen till kryddorna och kokosen.
4. Skär fiskfiléerna i 5 cm breda strimlor. Värm upp resten av oljan i woken. Sätt ner till låg värme och lägg i fisken. Bryn fisken i 3 min. Tillsätt kryddblandningen, chutneyn och vatten. Täck över med lock och låt sjuda i 10 min. Servera genast.
2. Rosta kumminfrön och fänkålsfrön i woken under omrörning i ca 1 min. Tillsätt gurkmeja, koriander och ingefära och rosta under omrörning i ytterligare 1 min. Blanda med kokosen.
3. Skala och hacka löken fint. Skala och pressa vitlöken. Värm 1 tsk av jordnötsoljan i woken och lägg i lök och vitlök. Fräs upp löken tills den är mjuk, ca 5 min. Tillsätt lökblandningen till kryddorna och kokosen.
4. Skär fiskfiléerna i 5 cm breda strimlor. Värm upp resten av oljan i woken. Sätt ner till låg värme och lägg i fisken. Bryn fisken i 3 min. Tillsätt kryddblandningen, chutneyn och vatten. Täck över med lock och låt sjuda i 10 min. Servera genast.
Näringsvärde per portion
Kcal 275
Kolhydrater 9g
Protein 32g
Fett 13g
Fibrer 2g
Källa & bild: Imponline
1 kommentar:
Fiskcurry låter riktigt gott!
Och sen så tycker jag om kokos i matlagning jäkligt mycket.
Skicka en kommentar