Ingredienser - 4 port
- 2–4 rödtungor, bergtungor eller annan plattfisk
- 1 ½ tsk salt
- 1 dl vetemjöl
- 75 g Svenskt Smör från Arla
- 4 msk kapris
- ½ dl hackad persilja
Gör så här
- Sätt ugnen på 100°.
- Rensa och skölj fisken. Salta och vänd den i mjöl.
- Stek fisken i omgångar i hälften av smöret i en stor stekpanna ca 3 min på varje sida. Håll fisken varm i ugnen.
- Smält resten av smöret i pannan och låt det bli ljusbrunt. Strö kapris och persilja över fisken och häll över det brynta smöret.
- Servera med citron och kokt potatis.
Tips! Servera gärna fisken med hackade rödbetor.
Näringsvärden per portion exklusive tillbehör:
Energi 355 kcal
Protein 32 g
Kolhydrat 11 g
Fett 20 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar