söndag 25 november 2012

Fisk meunière med brynt smör

Fisk meunière med brynt smör




Ingredienser - 4 port

  • 2–4 rödtungor, bergtungor eller annan plattfisk
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 75 g Svenskt Smör från Arla
  • 4 msk kapris 
  • ½ dl hackad persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. 
  2. Rensa och skölj fisken. Salta och vänd den i mjöl. 
  3. Stek fisken i omgångar i hälften av smöret i en stor stekpanna ca 3 min på varje sida. Håll fisken varm i ugnen. 
  4. Smält resten av smöret i pannan och låt det bli ljusbrunt. Strö kapris och persilja över fisken och häll över det brynta smöret. 
  5. Servera med citron och kokt potatis.

Tips! Servera gärna fisken med hackade rödbetor.

Näringsvärden per portion exklusive tillbehör:
Energi 355 kcal
Protein 32 g
Kolhydrat 11 g
Fett 20 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: