Frukost
Yoghurt med bär – 315 kcal
Ingredienser - 1 port
Så här gör du
2½ dl naturell yoghurt, 3 %, ev. låglaktos med 1 dl tinade hallon och 1 dl fruktmüsli, ev. glutenfri. Kaffe eller te till.
Lunch
Lax- och fänkålssoppa med kräftstjärtar – 390 kcal
Ingredienser - 2 port
- 1 liten fänkål i tunna klyftor
- ½ purjolök, strimlad
- ½ morot i tärningar eller späda morötter
- 1 vitlöksklyfta, skivad
- ½ chili, skivad
- ½ msk olja
- ½ dl vitt vin
- 2 msk skaldjursfond
- 3 dl vatten
- 1 dl lättgrädde, max 7 %, ev. låglaktos
- 200 g laxfilé i bitar
- salt och peppar
- 1 dl kräftstjärtar
Garnera med: fänkålsvipporna
Servera med: 1 rostad skiva fiberfranska, 30 g, ev. gluten- och mjölkfritt
Så här gör du
- Fräs fänkål, purjo, morot, vitlök och chili i olja några min.
- Tillsätt vin, fond, vatten och grädde, koka upp och låt sjuda 10–15 min.
- Lägg ner fisken, lägg på ett lock, stäng av värmen och låt stå 5 min.
- Smaka av med salt och peppar, lägg ner skaldjuren och servera.
Mellanmål
Grovmacka – 100 kcal
Ingredienser - 1 port
Så här gör du
1 skiva grovt rågbröd, ev. glutenfritt 35 g, med 1 mskcream cheese och tomatskivor.
Middag
Kycklinggratäng – 400 kcal
Ingredienser - 2 port
- 200 g grillad skinn- och benfri kyckling
- 60 g pasta t ex snäckor, ev. glutenfri
- ½ rödlök, klyftad
- 150 g champinjoner, skivade
- 1 liten vitlöksklyfta, skivad
- 1+1 tsk smör/olja
- 1 dl vatten
- ½ msk kycklingfond
- 1 dl lättgrädde, max 7 %, ev. låglaktos
- 2 tsk fransk senap
- ½ msk maizenaredning
- färsk basilika, salt och peppar
- 4 msk riven ost, max 17 %
- 50 g rädisor
- 50 g salladsärter
- 75 g körsbärstomater i klyftor
Så här gör du
- Koka pastan. Fräs lök, svamp och vitlök i fettet.
- Tillsätt vatten, fond, grädde och senap. Koka upp, red med maizena och smaka av med kryddorna. Lägg köttet och pastan i en ugnsfast form.
- Häll över såsen, strö på ost och gratinera ca 15 min.
- Fräs rädisor och ärter i 1 tsk fett. Strö grönsakerna över gratängen före servering eller servera separat.
Källa & bild: MåBra
2 kommentarer:
mer sådana inlägg tack :)
mycket gott =)
Skicka en kommentar