Byt ut scampi till vanliga räkor istället, eller något annat liknande, för ni vet väl...kolla här
Ingredienser:
- ca 16 st scampi, färska eller djupfrysta
- salt
- 1-2 spansk peppar
- 0,5 isbergssallad
- 1 förpackning machesallad
- olja till stekning
- 1,5 dl soltorkade tomater
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 dl pinjenötter
- 1 kruka basilika
- 0,5-1 dl riven parmesanost
- olivolja
- Börja med peston:
- Häll av oljan från tomaterna men spara oljan i en kopp.
- Kör tomater, vitlöksklyftor, pinjenötter, basilika och parmesanost i mixer.
- Späd med den sparade oljan och tillsätt eventuellt ytterligare olja, t ex olivolja.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna eller i ett grilljärn.
- Lägg i scampin och stek på hög värme några minuter.
- Salta.
- Strimla den spanska pepparn.
- Skölj, ansa och bryt isbergssalladen i bitar.
- Blanda isberg, machesallad, spansk peppar och scampi.
- Fördela scampisalladen direkt på tallrikar.
- Toppa med röd pesto.
Energifördelning: 229 kcal Fett 12 g, protein 27 g, kolhydrater 7 g.
Källa & bild: sund.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar