tisdag 22 maj 2012

Scampisallad med röd pesto



Byt ut scampi till vanliga räkor istället, eller något annat liknande, för ni vet väl...kolla här


Ingredienser:
  • ca 16 st scampi, färska eller djupfrysta
  • salt
  • 1-2 spansk peppar
  • 0,5 isbergssallad
  • 1 förpackning machesallad
  • olja till stekning
Röd pesto
  • 1,5 dl soltorkade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • 0,5-1 dl riven parmesanost
  • olivolja 
Gör så här:
  1. Börja med peston:
  2. Häll av oljan från tomaterna men spara oljan i en kopp.
  3. Kör tomater, vitlöksklyftor, pinjenötter, basilika och parmesanost i mixer.
  4. Späd med den sparade oljan och tillsätt eventuellt ytterligare olja, t ex olivolja.
  5. Hetta upp lite olja i en stekpanna eller i ett grilljärn.
  6. Lägg i scampin och stek på hög värme några minuter.
  7. Salta.
  8. Strimla den spanska pepparn.
  9. Skölj, ansa och bryt isbergssalladen i bitar.
  10. Blanda isberg, machesallad, spansk peppar och scampi.
  11. Fördela scampisalladen direkt på tallrikar.
  12. Toppa med röd pesto. 

Energifördelning: 229 kcal 
Fett 12 g, protein 27 g, kolhydrater 7 g.


Källa & bild: sund.nu

Inga kommentarer: