Frukost:Yoghurt med frukt - 345 kcal
Ingredienser - 1 port
Så här gör du
- Ta 2½ dl naturell yoghurt, 3 %, ev.v låglaktos
- i med ½ skivad banan
- 2 skivade jordgubbar
- 1 dl müsli, ev. glutenfri.
Lunch: Potatisomelett med matjessill - 395 kcal
Ingredienser - 2 port
- ½ msk smör
- 1 färsk lök, hackad
- 3 ägg
- ½ dl mellanmjölk, ev. låglaktos
- salt och peppar
- 200 g kokt potatis
- 80 g avrunnen matjessill
- 3 msk gräddfil, ev. låglaktos
- gräslök och dill
Så här gör du
- Smält smöret i en mindre stekpanna och låt löken svetta sig genomskinlig.
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och riv ner potatisen grovt i blandningen.
- Höj värmen på löken och häll ner smeten. Sänk igen och stek tills omeletten stelnat.
- Vänd med hjälp av en stor tallrik och stek på andra sidan.
- Skär upp bitar och lägg på två tallrikar. Toppa med sill, gräddfil, gräslök och dill.
Mellanmål: Blåbärskick - 90 kcal
Ingredienser - 1 port
Så här gör du
- Blanda 1 dl färdig blåbärssoppa med 1 dl lättfil, ev. låglaktos
Middag: Majskyckling med bulgurpuck - 380 kcal
Ingredienser -2 port
- 1 majskycklingbröst, 300 g
- salt, peppar och salvia eller mynta
- ½ msk smör eller rapsolja till stekning
- 2 dl hönsbuljong
- 1 tsk tomatpuré
- 1 dl bulgur
- ½ dl hackad mynta och persilja
- saft av ½ pressad lime
- 1 tsk olivolja
Servera med: tomat- och rucolasallad med 1 tsk olivolja
Så här gör du
- Krydda kycklingen och peta in lite kryddor även under skinnet.
- Bryn i fettet på båda sidor, häll i lite vatten, sänk värmen och låt sjuda till kycklingen är genomstekt.
- Koka upp buljong och tomatpuré, rör ner bulgur och sjud under lock. Vänd ner örter, lime och olja och packa i två koppar.
- Skär köttet i sneda skivor och fördela på två tallrikar. Stjälp upp bulgurpuckarna.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar