Ingredienser - 4 portioner
- 3 skivor dagsgammalt fullkornsbröd
- 0,5 dl demererasocker
- 50 g rostade hackade hasselnötter
- 4 äpplen
- 1 citron
- 3 msk flytande honung
- 3 msk strösocker
- 1 äggvita
1. Kantskär brödskivorna och smula brödet fint. Lägg brödsmulorna och demererasockret i en tjockbottnad stekpanna och fräs 3–4 min tills blandningen är gyllene. Lägg över i en skål och blanda ner hasselnötterna.
2. Skala äpplena, skär dem i klyftor och kärna ur dem. Riv citronskalet och pressa citronen. Lägg äppelskivor, honung, citronsaft och citronskal i stekpannan och låt puttra på svag värme ca 10 min. Rör om och dela under tiden äpplena med en träslev.
3. Rör om kraftigt till en tjock kräm. Låt svalna. Vispa socker och äggvita hårt och vänd ner detta i krämen.
4. Varva äppelkrämen och nötblandningen i 4 djupa skålar. Avsluta med nötblandning. Serveras kyld.
Tips
• Om du vill ha riktigt jämn konsistens på äppelkrämen kan du köra den i mixern eller matberedaren.
• Vänd ner 1,5 dl vispad grädde i krämen och smaksätt med 1 msk konjak, så får du en extra lyxig dessert.
Näringsvärde per portion
Kcal 340
Kolhydrater 59g
Protein 5g
Fett 9g
Fibrer 2g
Källa & bild: Imponline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar