Ingredienser - 4 portioner
- 300 g torsk- och laxtärningar
- 240 g surimi sticks
- 200 g sparris
- 900 g fast potatis
- 1 morot
- 500 ml kyld grön sparrissoppa
- 2 msk dill
- salt och peppar
Gör så här
- Tina fisk, surimi sticks och sparris.
- Skala och koka potatisen i saltat vatten.
- Skala och skiva moroten tunt.
- Skär surimi sticks i mindre bitar.
- Koka upp soppan och lägg i morötter, fisk och surimi. Sänk värmen och låt sjuda i ca 5 minuter.
- Skär sparrisen i mindre bitar och lägg i dem i grytan.
- Rör ner dillen och smaka av med salt och peppar.
- Servera grytan med potatisen.
- För alla
- Rätten är fri från ägg.
- Gör glutenfri: Se noga ingrediensförteckningen på soppan och byt ev ut den mot crème fraiche mixad med sparris och örtsalt.
- Gör laktosfri: byt ut soppan mot laktosfri crème fraiche mixad med sparris samt örtsalt.
- Gör mjölkproteinfri: byt ut soppan mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ mixad med sparris och örtsalt.
Näringsvärde
ENERGI: 367 kcal
PROTEIN: 22,9 g
KOLHYDRAT: 52 g
FETT: 6,2 g
Källa & bild: ICA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar