tisdag 8 maj 2012

Fiskgryta med sparris




Ingredienser - 4 portioner

  • 300 g torsk- och laxtärningar
  • 240 g surimi sticks
  • 200 g sparris
  • 900 g fast potatis
  • 1 morot
  • 500 ml kyld grön sparrissoppa
  • 2 msk dill
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Tina fisk, surimi sticks och sparris.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Skala och skiva moroten tunt.
  4. Skär surimi sticks i mindre bitar.
  5. Koka upp soppan och lägg i morötter, fisk och surimi. Sänk värmen och låt sjuda i ca 5 minuter.
  6. Skär sparrisen i mindre bitar och lägg i dem i grytan.
  7. Rör ner dillen och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera grytan med potatisen.
  9. För alla
  10. Rätten är fri från ägg.
  11. Gör glutenfri: Se noga ingrediensförteckningen på soppan och byt ev ut den mot crème fraiche mixad med sparris och örtsalt.
  12. Gör laktosfri: byt ut soppan mot laktosfri crème fraiche mixad med sparris samt örtsalt.
  13. Gör mjölkproteinfri: byt ut soppan mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ mixad med sparris och örtsalt.



Näringsvärde
ENERGI: 367 kcal
PROTEIN: 22,9 g
KOLHYDRAT: 52 g
FETT: 6,2 g


Källa & bild: ICA

Inga kommentarer: