Ingredienser - 4 portioner
- 1,5 msk olivolja
- 2 gula lökar, skivade
- 1 liten aubergine (ca 250 g), tärnad
- 500 g fläskfilé, putsad och skivad
- 2 röda paprikor, urkärnade och grovt strimlade
- 2–3 msk mild curry
- 1 burk hela tomater (400 g)
- basmatiris, som tillbehör
- Värm oljan i en stor teflonpanna med lock.
- Stek lök och aubergine tills löken är mjuk och gyllenbrun, rör om ofta.
- Vänd ner köttet och stek i 5 minuter eller tills köttet är mört, rör om då och då. Blanda ned paprikan och låt steka i ytterligare 3 minuter tills den har mjuknat.
- Tillsätt currypulver.
- Stek på hög värme i 1 minut och häll därefter ner tomater och 1,5 dl vatten. Rör om ordentligt, lägg på locket och låt småkoka i 5 minuter tills tomaterna kokat ner till en tjock sås. (Häll eventuellt på lite mer vatten om det blir för tjockt.)
- Smaka av och servera med basmatiris.
Energifördelning per portion: 293 kcal Fett 11 g, protein 31 g, kolhydrater 16 g.
Källa & bild: sund.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar