måndag 14 maj 2012

Smakrik fläskfilé med aubergine



Ingredienser - 4 portioner

  • 1,5 msk olivolja
  • 2 gula lökar, skivade
  • 1 liten aubergine (ca 250 g), tärnad
  • 500 g fläskfilé, putsad och skivad
  • 2 röda paprikor, urkärnade och grovt strimlade
  • 2–3 msk mild curry
  • 1 burk hela tomater (400 g)
  • basmatiris, som tillbehör
Gör så här:
  1. Värm oljan i en stor teflonpanna med lock.
  2. Stek lök och aubergine tills löken är mjuk och gyllenbrun, rör om ofta.
  3. Vänd ner köttet och stek i 5 minuter eller tills köttet är mört, rör om då och då. Blanda ned paprikan och låt steka i ytterligare 3 minuter tills den har mjuknat.
  4. Tillsätt currypulver.
  5. Stek på hög värme i 1 minut och häll därefter ner tomater och 1,5 dl vatten. Rör om ordentligt, lägg på locket och låt småkoka i 5 minuter tills tomaterna kokat ner till en tjock sås. (Häll eventuellt på lite mer vatten om det blir för tjockt.)
  6. Smaka av och servera med basmatiris.

Energifördelning per portion: 293 kcal  Fett 11 g, protein 31 g, kolhydrater 16 g.



Källa & bild: sund.nu

Inga kommentarer: