Bärtårta
Ingredienser - 12-14 bitar
- 300 g mandelmassa
- 3 ägg
- 1/2 dl vetemjöl
- Fyllning:
- 1 dl Kelda vaniljsås
- 1 1/2 dl Arla Köket Kesella kvarg vanilj
- 1 liter färska blandade bär
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Riv mandelmassan och rör i ägg och mjöl.
- Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
- Låt kakan kallna.
- Vispa vaniljsåsen och rör i kvarg.
- Bred ut fyllningen över kakan.
- Lägg på bären och dekorera gärna med små blad.
Näringsvärden per bit: 195 kcal Protein 6 g Kolhydrat 21 g Fett 9 g
Källa & bild: Arla
Cheesecake med hallon
Ingredienser - 8-10 bitar
- 10 digestivekex
- 75 g Svenskt Smör från Arla
- 500 g Arla Köket Kesella® kvarg hallon
- 3 äggulor
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Hacka samman kex och smör i en matberedare.
- Tryck ut det i en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter.
- Rör samman kvarg och äggulor till en jämn smet. Bred ut smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.
Näringsvärden per bit: 275 kcal Protein 7 g Kolhydrat 21 g Fett 18 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar