Ingredienser - 4 port
- 600 g grovmalen nötfärs
- 1 ½ tsk salt
- 1 krm chipotle tabasco
- 1 msk osötad senap
- ½ dl kallt vatten
Barbecuedressing:
- 2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
- 1 pressad vitlöksklyfta
- ½ dl tomatketchup
- 1 msk farinsocker
- 1 tsk chilipeppar
- 2 krm salt
Gör så här
- Rör ihop ingredienserna till dressingen och ställ kallt.
- Blanda färsen med salt, tabasco, senap och vatten.
- Forma 4 tunna burgare. Grilla dem ca 3 min på varje sida.
- Servera med stora hamburgerbröd, sallad, lökringar, ost, tomat och barbecuedressing.
Näringsvärden per portion exklusive tillbehör: 390 kcal Protein 32 g Kolhydrat 26 g
Fett 17 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar