måndag 7 maj 2012

Frukostbullar




Ingredienser - 10 bullar
  • 13 g jäst
  • 2 dl vatten (kallt)
  • 12 g olja
  • 1 tsk salt
  • 300 g fullkornsvetemjöl
Tillagning

  1. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av det kalla vattnet. 
  2. Rör tills jästen löst sig. 
  3. Blanda ner resten av vattnet, olja, salt och mjöl. 
  4. Arbeta till en smidig deg. 
  5. Dela degen i 10 bitar och forma dem till runda, släta bullar. 
  6. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och täck den med en bakduk och ställ i kylskåpet över natten. 
  7. Sätt ugnen på 250°C. 
  8. Ta fram plåten och låt den stå framme medan ugnen värms. 
  9. Pensla bullarna med kallt vatten och grädda mitt i ugnen i ca 10 min. 
  10. Låt svalna på galler.
Energi per bulle: 102 kcal

Källa & bild: Saras blogg

Inga kommentarer: