lördag 19 maj 2012

Mandelpannkaka


 

 
 

 

 

 

 
Ingredienser - 2 port
  • 2 ägg
  • 1½ dl mellanmjölk, ev. låglaktos
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 dl matlagningsgrädde, 15 %, ev. låglaktos
  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 msk smör/olja till stekning
  • 150 g späd rabarber
  • 1 msk vatten
  • 1 msk rörsocker
  • 100 g jordgubbar
  •  
Garnera ev med: ett grönt blad

 
Servera med: 100 g keso mini, ev. låglaktos

Så här gör du
  1. Vispa ihop ägg, mjölk, fiberhusk, grädde och mandelmjöl till en slät smet.
  2. Låt svälla några min.
  3. Stek 4–6 pannkakor i smord lagg.
  4. Smält rabarbern på svag värme tillsammans med vatten och socker.
  5. Rör ner jordgubbarna och låt svalna.

 
Energi per portion: 400 kcal 19 % Protein 61 % Fett 20 % Kolhydrater

 
Källa & bild: MåBra

 

1 kommentar:

Lisa - Sockerrus sa...

Hej! Jag har startat en grupp på Facebook för Sveriges alla Bak- & Matbloggar (http://www.facebook.com/groups/289001334523696/ ). Tanken med gruppen är att stärka gemenskapen mellan bloggare (inom mat och bak) och därmed hitta en plats där vi alla kan diskutera, hjälpa, tipsa och prata om allt annat som hör blogglivet till. Vore jättekul om även du skulle vilja vara med. Klicka på länken och begär att gå med.
Ha en härlig kväll!
Kram, Lisa