Ingredienser - 4 portioner
- 2 paprikor i olika färger
- 1 ciabattabröd
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 vitlöksklyfta
- 3 tomater
- 1/2 rödlök
- 1/2 kruka basilika
- 20 svarta oliver
- olivolja
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°C, grill.
- Kärna ur paprikorna och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna på ugnspappret och placera det under grillelementet i 5-10 minuter tills paprikaskalen börjar bli svarta. Lägg klyftorna i en skål och sätt lite aluminiumfolie över.
- Skär brödet i tunna skivor och lägg det i en annan skål. Häll över vinäger och krama in med rena händer. Låt stå i 15 minuter.
- Skala och grovhacka vitlöksklyftan. Mosa vitlöken med sidan av knivbladet med lite flingsalt till en pasta, eller pressa vitlöken. Blanda det med brödet.
- Skala paprikorna och skär i bitar. Skär tomaterna i grova bitar. Skala och strimla rödlöken. Plocka bladen från basilikan.
- Blanda grönsaker, lök och basilika med brödet. Salta och peppra. Droppa god olivolja över vid serveringen.
Energi per portion: 200 kcal fett: 10 g
Källa & bild: ICA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar