torsdag 3 maj 2012

Enchiladas





Ingredienser 4 port
  • 1 gul lök
  • 2 tsk Arla smör
  • 300 g nötfärs, 10% fett
  • 1 msk tacokrydda
  • 1/2 dl tacosås
  • 1 dl Arla Köket minifraiche
  • 8 små mjuka tortillabröd, á 30 g
  • 1/2 dl Arla Köket riven ost mager
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en teflonpanna. Lägg i och stek färsen under omrörning så att den blir smulig. 
  2. Tillsätt tacokrydda, tacosås och minifraiche. 
  3. Låt det koka ihop några min. 
  4. Lägg färsen på tortillabröden och rulla ihop.
  5. Lägg dem på ett ugnsäkert fat och strö över osten. 
  6. Gratinera i övre delen av ugnen 5-7 min. 
  7. Servera med sallad, lök och tacosås.




Per portion inklusive tillbehör
Energi 400 kcal
Protein 24 g
Kolhydrat 14 g
Fett 44 g


Källa & bild: Arla

2 kommentarer:

Anonym sa...

ruskigt gott med enchiladas :D ska definitivt testa detta recept :)

Anonym sa...

men det ser lite ohälsosamt ut fast det e gott..alltså detta med så mycket vitt mjöl och kolhydrater du vet...enchiladas e ju mjöl...inte min grej alltså