Ingredienser - 2 port
- 150 g scampi (ekologiska) eller kräftstjärtar
- 1 blodgrape
- 4 blad av salladskål i strimlor
- en näve riven grönsallad
- ½ tunnskivad rödlök
- 8 strimlade salladsärter
- 4 skivade champinjoner
- 40 g nudlar av vete eller ris
- 1 tsk riven ingefära
- ½ finstrimlad röd chilifrukt
- 1 pressad lime
- ½ pressad apelsin
- 1 tsk honung
- 1 msk rapsolja
- 1 msk hackad färsk koriander
Så här gör du
- Skala grapefrukten med kniv och skär ut helt hinnfria klyftor.
- Blanda ihop dressingen utom koriandern.
- Blanda grönsakerna med skaldjuren i en skål.
- Koka nudlarna enligt förpackningen och häll dem varma över salladen.
- Häll över dressingen och vänd runt.
- Lägg upp på två tallrikar och garnera med grapeklyftor och koriander.
Energi per portion: 285 kcal
Källa & bild: MåBra
1 kommentar:
Om du verkligen vill deffa, ställ upp i The Run den 12:e maj!
Skicka en kommentar