tisdag 10 april 2012

Kyckling med chiliyoghurt





Ingredienser - 4 port

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 1 msk smör-&rapsolja
  • 3/4 tsk salt
  • 3/4 dl sweet chilisås
  • 1/2 gurka
  • 2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Bryn kycklingen i smör-&rapsolja i en stekpanna. 
  3. Salta och lägg över i en ugnssäker form. 
  4. Bred hälften av chilisåsen på kycklingen. 
  5. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. 
  6. Skär gurkan i små tärningar.
  7. Blanda gurka, yoghurt och resten av chilisåsen. 
  8. Servera med bulgur blandat med vitlöksstekta wok­grönsaker.



Per portion exklusive tillbehör
Energi 255 kcal
Protein 33 g
Kolhydrat 17 g
Fett 11 g


Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: