tisdag 3 april 2012

Oopsies bröd



 

Ingredienser - 6 st

  • 3 ägg
  • 100 g philadelphia (eller hälften philadelphia och västerbottenost)
  • lite salt
  • lite bakpulver
  • (man kan garnera med sesamfrön)

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Separera äggen. Gulor i en skål och vitor i en annan.
3. Vispa vitorna tillsammans med saltet till ett hårt och fluffigt skum (viktigt). På samma sätt som man gör marränger. Man ska kunna vända på skålen utan att fluffet trillar ur skålen.
4. Vispa gulorna med philadelphiaosten och bakpulvret.
5. Vänd ner vitfluffet i gulorna med en träslev. Försiktigt. Behöver inte vara någon jämn smet. Försök ha kvar fluffet.
6. Klicka ut 6 stycken lika stora ovaler/rundor på bakplåtspapper.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills de ser gyllenbruna ut.






Energifördelning per st: 
86 kcal 
Kolhydrater 1,88 E% (mindre än 1 gram kolhydrater per styck)
Protein 20,71 E%
Fett 77,41 E%



Källa & bild: Trillans hörna

4 kommentarer:

Anonym sa...

Älskar din blogg! Måste testas :)

Anonym sa...

Är näringsuträkningen på philadephia orginal? :)

AD sa...

Japp, det är orginal...inga lightprodukter här inte :)

missicecream sa...

Om jag gör receptet med philadelphia light istället, som förövrigt blev jättegott det med, vad kan jag sätta för kcal per st då?