Ingredienser - 2 port
- ½ dl mellanmjölk, ev. låglaktos
- ½ tsk rivet apelsinskal – bara det gula
- 1 äggula
- 1½ msk ljust muskovadosocker
- 1 kiwi
- ¼ färsk ananas
- 8 jordgubbar
- 1 msk rostade kokosflingor
Så här gör du
- Koka upp mjölken med apelsinskalet.
- Låt sjuda 2–3 min och låt sedan mjölken svalna något.
- Vispa äggulan pösig med muskovadosockret.
- Vispa ner den ljumma mjölken i äggskummet.
- Ställ tillbaka på plattan och sjud upp under kraftig vispning tills blandningen tjocknar. Koka inte – då kan det skära sig.
- Låt svalna under sporadisk vispning.
- Skär frukten i bitar och trä upp på spett.
- Doppa i kokos.
- Servera såsen ljummen till fruktspetten.
Energi per portion: 180 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar