lördag 7 april 2012

Fruktspett med ägguleskum




Ingredienser - 2 port

  • ½ dl mellanmjölk, ev. låglaktos 
  • ½ tsk rivet apelsinskal – bara det gula 
  • 1 äggula 
  • 1½ msk ljust muskovadosocker 
  • 1 kiwi 
  • ¼ färsk ananas 
  • 8 jordgubbar 
  • 1 msk rostade kokosflingor

Så här gör du

  1. Koka upp mjölken med apelsinskalet. 
  2. Låt sjuda 2–3 min och låt sedan mjölken svalna något. 
  3. Vispa äggulan pösig med muskovadosockret. 
  4. Vispa ner den ljumma mjölken i äggskummet. 
  5. Ställ tillbaka på plattan och sjud upp under kraftig vispning tills blandningen tjocknar. Koka inte – då kan det skära sig. 
  6. Låt svalna under sporadisk vispning. 
  7. Skär frukten i bitar och trä upp på spett. 
  8. Doppa i kokos. 
  9. Servera såsen ljummen till fruktspetten.

Energi per portion: 180 kcal
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: