torsdag 12 april 2012

Gulaschsoppa med Tofu




Ingredienser - 4 portioner

  • 200 g morötter
  • 200 g rotselleri
  • 200 g palsternacka
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 1 l  vatten
  • 2 st grönsaksbuljong (tärning)
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 200 g tofu
  • 2 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 dl lätt crème fraiche

Tillagning


1. Skala och skär morot, rotselleri och palsternacka i mindre bitar,
2. Skala och strimla lök och vitlök. Plocka och finhacka timjan. 
3. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i oljan 1 min. Tillsätt vatten, buljongtärningar och vinäger. Tillsätt morot, rotselleri, palsternacka och timjan. Låt småkoka under lock 20 min. 
4. Tärna tofun. Stek den gyllenbrun 2–3 min, salta.
5. Toppa soppan med tofun. Servera med en klick crème fraiche. 


Energi per portion: 280 kcal 18 g fett, 8 g protein, 18 g kolhydrater


Källa & bild: alltommat

Inga kommentarer: