Ingredienser - 1 port
Om du bakar rulltårtan själv kan du välja en mindre söt fyllning.
Detta behövs till 1 rulltårta som ger 12 bitar:
- 3 ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 dl osockrat äppelmos
- 1/2 dl D’light hallonsylt
Så här gör du
- Sätt ugnen på 250°.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Rör försiktigt ner mjölet, blandat med bakpulvret.
- Bred ut smeten i bakplåtspappersklädd långpanna.
- Grädda i mitten av ugnen ca 5 min.
- Strö lite socker över den färdiga kakan och stjälp upp den på smörpapper.
- Dra bort gräddningspapperet och bred mos och sylt över.
Till 1 bakelse:
- Lägg 1 skiva konserverad aprikos- eller persikohalva på 1 skiva rulltårta, garnera med 2 msk vispad mellangrädde ev. låglaktos.
Energi per portion: 152 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar