torsdag 5 april 2012

Påskbakelse






Ingredienser - 1 port

Om du bakar rulltårtan själv kan du välja en mindre söt fyllning. 
Detta behövs till 1 rulltårta som ger 12 bitar:
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning:
  • 1/2 dl osockrat äppelmos
  • 1/2 dl D’light hallonsylt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250°. 
  2. Vispa ägg och socker pösigt. 
  3. Rör försiktigt ner mjölet, blandat med bakpulvret. 
  4. Bred ut smeten i bakplåtspappersklädd långpanna. 
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. 
  6. Strö lite socker över den färdiga kakan och stjälp upp den på smörpapper. 
  7. Dra bort gräddningspapperet och bred mos och sylt över.


Till 1 bakelse: 
  1. Lägg 1 skiva konserverad aprikos- eller persikohalva på 1 skiva rulltårta, garnera med 2 msk vispad mellangrädde ev. låglaktos.


Energi per portion: 152 kcal
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: