onsdag 11 april 2012

Chili con carne med grönsaker




Ingredienser - 4 port

  • 400 g nötfärs, 10% fett
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 1/2 squash, ca 200 g
  • 2 tsk Svenskt Smör från Arla
  • 1 burk stora vita bönor,
  • ca 400 g
  • 1 tsk salt 
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater,
  • 400 g
  • 1/2-1 tsk sambal oelek
  • 2 dl Arla Köket® minifraiche

Gör så här

  1. Skala löken. Kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och squash i bitar. 
  2. Fräs färsen i smör i en teflonpanna och rör så att den blir smulig. 
  3. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. 
  4. Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av. 
  5. Tillsätt bönor, salt, vitlök, tomater och sambal oelek. Låt allt koka några min. 
  6. Servera med minifraiche och rucolasallad.

Per portion inklusive tillbehör
Energi 385 kcal
Protein 34 g
Kolhydrat 33 g
Fett 13 g


Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: