tisdag 24 april 2012

Örtomelett med sparris och parmaskinka




Ingredienser - 2 port

  • 3 ägg
  • 2 msk vatten
  • ½ tsk salt
  • ½ dl hackade färska örter, t ex oregano, gräslök och persilja
  • 1 pkt djupfryst sparris eller 250 g färsk
  • 2 tsk smör/olja
  • 2 msk riven parmesanost
  • 2 skivor parmaskinka
Servera med: 
  • sallad

Så här gör du

  1. Vispa samman ägg, vatten salt och örter. 
  2. Tillaga sparrisen enligt förpackningen. 
  3. Hetta upp fettet i en teflonpanna. 
  4. Häll i äggsmeten. Stick och  lyft så att omeletten blir jämnt gräddad. 
  5. Strö över osten när den är halvgräddad och lägg på skinkan så att den precis blir varm.
  6. För över på varmt fat, lägg på sparrisen och vik ihop omeletten.

1 kommentar:

Anonym sa...

öägg upp mer!!! så kalorisnålt som möjligt :) skulle behöva mycket inspiration nu!