Ingredienser - 4 port
- 3/4 kg potatis
- 2 1/2 dl Kelda® Laga mat 4%
- 1/2 grönsaksbuljongtärning
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl Arla Köket riven ost mager
- 8 magra wienerkorvar, 3% fett
- 2 tsk smör
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Skala och skiva potatisen tunt.
- Lägg den i en kastrull, häll på gräddmjölk och smula i buljongtärning.
- Låt det koka någon min. Skala och pressa i vitlöken.
- Krydda med salt och peppar.
- Häll allt i en smord ugnssäker form.
- Strö över osten.
- Grädda gratängen i mitten av ugnen ca 30 min.
- Stek korven i smör i en teflonpanna.
- Servera gratängen med korv och sallad.
Per portion inklusive tillbehör
Energi 380 kcal
Protein 23 g
Kolhydrat 42 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar