måndag 23 april 2012

Lyxig äggröra



Ingredienser - 4 port
  • 8 ägg
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2-1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk Arla smör
  • 1-2 tsk olja smaksatt med tryffel
Till servering:
  • Knäckebröd eller rostat bröd
  • Bresaola
  • Tomat
  • Basilika
Gör så här
  1. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. 
  2. Smält smöret i en kastrull, gärna teflon. 
  3. Häll i äggsmeten och låt stelna under omrörning på svag värme tills smeten blivit mjukt krämig. Smaksätt med oljan. 
  4. Servera genast på knäckebröd eller rostat bröd tillsammans med bresaola tomat och basilika.


Per portion exklusive tillbehör
Energi 265 kcal
Protein 14 g
Kolhydrat 2 g
Fett 23 g


Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: