tisdag 10 april 2012

Fiskcurry på thailändskt vis


Ingredienser - 4 portioner

  • 600 g torsk, sej eller kolja (färsk eller fryst)
  • 3–4 msk färskpressad lime
  • 300 g sockerärter
  • 3 salladslökar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk stark curry
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 knippe persilja
  • 3–4 msk fisksås
  • vitpeppar
Gör såhär

1. Låt fisken tina om den är fryst. Torka av fisken med hushållspapper och skär den i lagom stora munsbitar. Blanda fisk och färskpressad lime.

2. Skölj bönorna och salladslöken. Hacka den vita delen av salladslöken och skär den gröna delen i ringar. Ansa sockerärterna och skär dem i bitar.

3. Hetta upp oljan i en stor kastrull. Fräs salladslöken 3 min på medelvärme. Rör ner sockerärter och curry och fräs ytterligare 1 min.

4. Häll på kokosmjölken och sjud upp. Sätt ner värmen, lägg i fisken och sjud sakta 5 min utan lock. Rör om försiktigt då och då.

5. Hacka persiljebladen fint. Smaksätt fiskcurryn med 3 msk fisksås och sjud 1–2 min. Smaka av med färskpressad lime, fisksås och vitpeppar. Rör ner persilja och det gröna från salladslöken före servering.

Näringsvärde per portionKcal 310 
Fett 18g  
Protein 29g 
Kolhydrater 7g 
Fibrer 5g




Källa & bild: Imponline

Inga kommentarer: