Ingredienser- 2 personer
- 2 gelatinblad
- Saften av ¼ citron
- 2½ dl filmjölk
- 2 msk råsocker
- Korn av ½ vaniljstång
Tillbehör
- 250 g jordgubbar
- 2 msk flytande honung
- 2 papperstunna rågbrödsskivor
Tillagning
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en kopp.
- Smält dem sedan över vattenbad och blanda i citronsaften, och vispa därefter ner det i fi lmjölken och smaka av med socker och vanilj.
- Häll det i två djupa tallrikar eller höga glas och låt det stelna i 3-4 timmar i kylskåpet.
- Bred honung på rågbrödsskivorna och lägg dem i ugnen i 125 grader i 20 minuter, tills de är helt spröda.
- Lägg halva jordgubbar och trekanter av "rågbrödschipsen" på den stelnade filmjölks-pannacottan.
Källa & bild: IForm
2 kommentarer:
Låter och ser underbart ut! Måste prova. Tack för tipset :)
Hoppas det smakar :)
Skicka en kommentar