Ingredienser - 2 port
- 1 dl puy- eller belugalinser
- 50 g lagrad ost, 10 %, i tärningar
- 125 g halverade körsbärstomater
- 1 dl keso mini
- skal av ½ tvättad lime
- 1 msk hackad färsk basilika
- salt
- isbergssallad
- rucola
- 70 g tunt skivad bresaola (torkat nötkött)
- 2 tsk rostade pinjenötter
Dressing:
- saften av ½ lime
- 2 tsk olivolja
- salt och peppar
Så här gör du
- Koka linserna och låt dem svalna.
- Blanda ihop dressingen och häll den över.
- Vänd ner osten och tomaterna.
- Blanda keso med limeskal och basilika. Salta lite efter smak.
- Riv och lägg salladen i botten på ett fat.
- Lägg på linserna och bresaolaskivorna.
- Fördela kesoblandningen över och toppa med pinjenötter.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar