Ingredienser- 1 port
- 1 dl kokta kikärter
- 1/2 gul lök
- 1/2 tsk mald spiskummin
- 1 krm salt
- 1 msk hackad persilja
- 1/2 krm sambal oelek
- 1 tsk maizenastärkelse
- 1 tsk olja
- 2 msk mager kesella
- 2 msk mild lättyoghurt
- 1/2 pressad vitlöksklyfta
- salt och peppar
Servera till:
- 1 dl kokt bulgur (eller ris för glutenfritt) blandat med 1 tunnhyvlad morot, sallad
Så här gör du
- Skala och hacka löken.
- Mixa kikärterna i en matberedare. Tillsätt och mixa lök, spiskummin, salt, persilja, sambal oelek och maizena.
- Forma till små ovala bullar.
- Stek dem på svag värme i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
- Blanda ingredienserna till såsen och servera till.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar