onsdag 22 juni 2011

Tacokyckling

Ingredienser - 4 portioner
  • 350 g färsk Kronfågel kycklingfärs
  • 1 gul lök
  • 2 tsk Smör & Rapsolja
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 3 dl majskorn
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • Eventuellt kinesisk soja

Gör såhär
  1. Ansa, skala och hacka den gula löken.
  2. Fräs lök och kycklingfärs i Smör & Rapsolja i en gryta eller stekpanna med hög kant.
  3. Tillsätt tomatpuré och hönsbuljong. Sänk temperaturen och låt koka klart ca 15 minuter. Vänta med att smaka av tills färsen kokt klart.
  4. Se till att all färs är genomtillagad och att det inte är rå färs på redskapen!
  5. Tillsätt majs och koka upp.
  6. Krydda och färgsätt eventuellt med kinesisk soja.
  7.  Servera tacofärsen med tacoskal och strimlade grönsaker, matyoghurt och tacosås!

Näringsvärde per portion: 400 kcal Protein: 27 g Fett: 17 g Kolhydrater: 36 g

Källa & bild: Icakuriren

1 kommentar:

Line sa...

Ett tips om man vill dra ner ännu mer på kalorierna;
istället för tacoskal, t stora isbergssallads blad och lägg allt i, och vira ihop och ät! supergott..