- 350 g färsk Kronfågel kycklingfärs
- 1 gul lök
- 2 tsk Smör & Rapsolja
- ½ dl tomatpuré
- 1 tärning hönsbuljong
- 3 dl majskorn
- 2 krm svartpeppar
- 1 tsk chilipulver
- Eventuellt kinesisk soja
Gör såhär
- Ansa, skala och hacka den gula löken.
- Fräs lök och kycklingfärs i Smör & Rapsolja i en gryta eller stekpanna med hög kant.
- Tillsätt tomatpuré och hönsbuljong. Sänk temperaturen och låt koka klart ca 15 minuter. Vänta med att smaka av tills färsen kokt klart.
- Se till att all färs är genomtillagad och att det inte är rå färs på redskapen!
- Tillsätt majs och koka upp.
- Krydda och färgsätt eventuellt med kinesisk soja.
- Servera tacofärsen med tacoskal och strimlade grönsaker, matyoghurt och tacosås!
Näringsvärde per portion: 400 kcal Protein: 27 g Fett: 17 g Kolhydrater: 36 g
Källa & bild: Icakuriren
1 kommentar:
Ett tips om man vill dra ner ännu mer på kalorierna;
istället för tacoskal, t stora isbergssallads blad och lägg allt i, och vira ihop och ät! supergott..
Skicka en kommentar