söndag 19 juni 2011

Fetaostfyllda broccolibiffar


Ingredienser - 5 portioner
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl avorioris
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • salt
  • 2 potatisar
  • 125 g broccoli
  • 100 g fetaost
  • (1 ägg)
  • 0,5-1 msk potatismjöl
  • svartpeppar
  • salt
  • 1 msk finhackad färsk oregano ellre 0,5 tsk torkad

Gör så här:
  1. Finhacka löken och fräs den tillsammans med riset i olivoljan.
  2. Häll på vatten och grönsaksfond och tillsätt salt.
  3. Låt det hela koka upp och sedan sjuda på svag värme i cirka 20 minuter eller tills vätskan kokat in.
  4. Skala och skär potatisarna i mindre bitar och koka dem under tiden i en annan kastrull.
  5. Hacka broccolin och förväll den i någon minut i lite kokande vatten.
  6. Skär fetaosten i bitar.
  7. Mosa de kokta potatisarna i en skål och blanda ner riset.
  8. Tillsätt broccolin, fetaosten och eventuellt det råa ägget.
  9. Rör ner potatismjöl och krydda med peppar, salt och oregano.
  10. Forma smeten till biffar och stek dem i cirka 5 minuter på varje sida i lite olivolja.

Energi per portion: 257 kcal

Källa & bild: sund.nu

1 kommentar:

emma sa...

skit bra ställe att bli medlem på om man vill ha fler besökare till sin blogg: http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/join.cgi
älskart! :D