fredag 10 juni 2011

Krämig kakaoglass



Ca 1 liter glass
  • 5 dl minimjölk
  • En halv vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 150 g råsocker
  • 4 msk god kakao
  • 200 g kesella
  • 50 g grovhackad mörk choklad av god kvalitet

Tillberedning
  1. Häll mjölken i en kastrull.
  2. Skrapa ur vaniljkornen och rör ner dem i mjölken. Lägg också i de tomma vaniljstängerna och hetta upp mjölken till kokpunkten.
  3. Vispa äggulor och råsocker luftigt.
  4. Sila ner den varma mjölken i äggblandningen så att du silar bort vaniljstängerna.
  5. Värm upp massan till kokpunkten igen under omrörning - dock utan att det kokar. Massan ska bli lite tjockare i konsistensen.
  6. Mjölkblandningen kyls ner och blandas med kesella och kakao choklad.
  7. Kör massan i glassmaskinen tills glassen har rätt konsistens.

Näringsinnehåll per 100 g

Energi: 156 kcal
Fett: 5,1 g/30 %
Protein: 5,6 g/15 %
Kolhydrater: 21,4 g/55 %

Källa & bild: IForm

Inga kommentarer: