Ca 1 liter glass
- 5 dl minimjölk
- En halv vaniljstång
- 3 äggulor
- 150 g råsocker
- 4 msk god kakao
- 200 g kesella
- 50 g grovhackad mörk choklad av god kvalitet
Tillberedning
- Häll mjölken i en kastrull.
- Skrapa ur vaniljkornen och rör ner dem i mjölken. Lägg också i de tomma vaniljstängerna och hetta upp mjölken till kokpunkten.
- Vispa äggulor och råsocker luftigt.
- Sila ner den varma mjölken i äggblandningen så att du silar bort vaniljstängerna.
- Värm upp massan till kokpunkten igen under omrörning - dock utan att det kokar. Massan ska bli lite tjockare i konsistensen.
- Mjölkblandningen kyls ner och blandas med kesella och kakao choklad.
- Kör massan i glassmaskinen tills glassen har rätt konsistens.
Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 156 kcalFett: 5,1 g/30 %
Protein: 5,6 g/15 %
Kolhydrater: 21,4 g/55 %
Källa & bild: IForm
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar