Ingredienser - 2 port
- 200 g varmrökt lax
- ½ finhackat syrligt äpple
- 1 finstrimlad salladslök
- 1 msk lättmajonnäs
- 3 msk fraiche, max 8 %, ev. låglaktos
- 2–3 msk lättfil, ev. låglaktos
- 50 g röd algrom
- 2 tsk kapris
- salt, peppar
- grönsallad
- 2 skivor helkornsbröd à 60 g, ev. glutenfritt
- 6 rädisor
- 1 passionsfrukt
Så här gör du
- Mosa laxen med en gaffel.
- Blanda ner äpple, lök, majonnäs, fraiche, fil, algrom och kapris.
- Smaka av med salt och peppar.
- Lägg salladsblad på brödskivorna, klicka på laxröran, skiva över rädisorna och droppa över passionsfruktskärnor.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar