Ingredienser - 4 portioner
- 1 salladshuvud
- 0,25 huvud frisésallad
- 75 g späda maskrosblad
- 2 schalottenlökar
- 1 knippe slät persilja
- salt
- svartpeppar
- 1 tsk medelstark senap
- 2,5 msk hallonvinäger
- 2 msk grönsaksbuljong
- 2 msk valnötsolja
- 3 skivor formfranska fullkorn
- 1 msk olja
- Ta bort de yttersta bladen på huvudsalladen och frisésalladen. Lossa resten av bladen, skölj och torka lätt. Skölj maskrosbladen. Dela alla blad i bitar och lägg dem i en skål.
- Skala och hacka schalottenlökarna och lägg över i salladsskålen. Ta av persiljebladen från kvistarna och hacka bladen fint. Rör ihop salt, peppar och senap. Rör ner vinäger, buljong och till sist valnötsoljan.
- Rosta brödskivorna och tärna dem. Hetta upp oljan i en stekpanna, lägg i brödtärningarna och tillsätt persiljan. Fräs under omrörning så att krutongerna täcks av persilja.
- Häll vinägretten över salladen i skålen och blanda väl. Portionera upp på 4 tallrikar, strö över krutongerna och servera genast.
Näringsvärde per portion:
98 kcal
Fett 4g
Protein 4g
Kolhydrater 11g
Fibrer 3g
Källa & bild: Impoline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar