Ingredienser - 8 bitar
- 3 äggvitor
- 1 tsk citronsaft eller ättika
- 2 dl strösocker
- 20 g mörk choklad
- 25 g mandel
Fyllning:
- 3–4 dl turkisk yoghurt
- 1 msk vaniljsocker
- 0,5 l jordgubbar
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Rosta mandeln på en plåt i ugnen i cirka en minut. Ta ut och låt svalna. Dra ner ugnstemperaturen till 100 grader.
- Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
- Hacka mandeln och chokladen grovt.
- Vispa äggvitorna med pressad citron eller ättika till vitt hårt skum med elvisp.
- Tillsätt sockret och vispa tills blandningen har blivit styv.
- Vänd ned mandeln och chokladen i smeten.
- Häll ut smeten på plåten och bre ut den i en cirkel som mäter cirka 25 cm i diameter.
- Grädda mitt i ugnen i minst en timme. Stäng av ugnen och låt gärna marängen stå kvar i eftervärmen, den ska vara seg och kladdig inuti.
- Blanda yoghurten med vaniljsockret och bred över marängbottnen när den svalnat helt. Snoppa och dela jordgubbarna och lägg dem på tårtan.
Källa & bild: Aftonbladet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar