fredag 3 juni 2011

Blåbärspaj


Ingredienser - 8 bitar
  • 350 g philadelphiaost
  • fint rivet skal av 1 apelsin
  • 1 dl florsocker
  • 1 färdigbakat pajskal, 24 cm
  • 1 tsk arrowrot
  • 250 g färska blåbär
  • 2 msk blåbärssylt
  • 1 dl äppeljuice
  • myntakvistar till garnering

Tillagning
  1. Vispa ihop philadelphiaosten med apelsinskalet. Sikta ner florsockret och blanda försiktigt. Skeda upp blandningen i pajskalet och stryk ytan slät.
  2. Blanda arrowroten med 1 msk kallt vatten. Lägg blåbären, blåbärssylten och äppeljuicen i en panna och hetta upp under omrörning 2–3 min tills juicen börjar sjuda.
  3. Blanda ner redningen med arrowrot och låt sjuda 2–3 min tills blandningen börjar tjockna. Låt svalna. Skeda upp blåbärsblandningen ovanpå osten i pajskalet. Kyl 1 tim. Skär upp pajen i 8 bitar, garnera med mynta och servera.
Näringsvärde/bit:
353 kcal
Kolhydrater 27g
Protein 14g
Fett 21g
Fibrer 2g
Receptvariant
Istället för blåbär är det gott att använda hallon och jordgubbar. Använd samma sorts sylt som bären.
Tips
  • Vispa inte blandningen för länge efter att philadelphiaosten har tillsatts, då blir den lätt för lös i konsistensen.
  • Om du inte har ett färdigbakat pajskal så så köp fryst pajdeg på rulle. Använd 250 g till en form på 24 cm och grädda 15 min i 225°C.
Källa & bild: Impoline

2 kommentarer:

Emelie - PT och kostrådgivare sa...

Vilken rolig blogg! Finns ju massa gott att laga här :)

AD sa...

Vad kul att du gillar den! Hoppas du hittar en massa gott att laga :)