Ingredienser - 8 bitar
- 350 g philadelphiaost
- fint rivet skal av 1 apelsin
- 1 dl florsocker
- 1 färdigbakat pajskal, 24 cm
- 1 tsk arrowrot
- 250 g färska blåbär
- 2 msk blåbärssylt
- 1 dl äppeljuice
- myntakvistar till garnering
Tillagning
- Vispa ihop philadelphiaosten med apelsinskalet. Sikta ner florsockret och blanda försiktigt. Skeda upp blandningen i pajskalet och stryk ytan slät.
- Blanda arrowroten med 1 msk kallt vatten. Lägg blåbären, blåbärssylten och äppeljuicen i en panna och hetta upp under omrörning 2–3 min tills juicen börjar sjuda.
- Blanda ner redningen med arrowrot och låt sjuda 2–3 min tills blandningen börjar tjockna. Låt svalna. Skeda upp blåbärsblandningen ovanpå osten i pajskalet. Kyl 1 tim. Skär upp pajen i 8 bitar, garnera med mynta och servera.
Näringsvärde/bit:
353 kcal
Kolhydrater 27g
Protein 14g
Fett 21g
Fibrer 2g
Receptvariant
Istället för blåbär är det gott att använda hallon och jordgubbar. Använd samma sorts sylt som bären.
Tips
- Vispa inte blandningen för länge efter att philadelphiaosten har tillsatts, då blir den lätt för lös i konsistensen.
- Om du inte har ett färdigbakat pajskal så så köp fryst pajdeg på rulle. Använd 250 g till en form på 24 cm och grädda 15 min i 225°C.
Källa & bild: Impoline
2 kommentarer:
Vilken rolig blogg! Finns ju massa gott att laga här :)
Vad kul att du gillar den! Hoppas du hittar en massa gott att laga :)
Skicka en kommentar