onsdag 29 februari 2012

Paj med ingefära och koriander





Ingredienser - 10 portioner


Pajdeg

  • 3 dl dinkelmjöl (alt vetemjöl)
  • 125 g smör
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 krm salt eller örtsalt

Fyllning

  • 10 cm färsk ingefära (10 cm motsvarar ca 75 g)
  • 1 stort knippe bladpersilja (à ca 100 g)
  • 1 tsk solrosolja
  • 1 1/2 kruka koriander
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Pajdeg: Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Kavla ut degen mellan två ark plastfolie. Tumma ut den i en låg pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bufféport). Tryck fast degen. Ställ formen i frysen i 15 minuter.
  3. Förbaka pajskalet i 10 minuter.
  4. Sänk värmen till 200°C.
  5. Fyllning: Skala och hacka ingefäran. Kör ingefära och persilja i matberedare med oljan till en slät kräm. Fördela detta på pajskalet.
  6. Mixa koriander med 1/3 av crème fraichen i matberedare eller med mixerstav.
  7. Vispa samman ägg, äggulor och den smaksatta och den naturella crème fraichen. Smaka av med salt och peppar. Fördela ovanpå ingefärskrämen.
  8. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, tills äggstanningen stelnat och fått fin färg. Servera pajen varm eller ljummen med en sallad.
  9. Dekorera gärna med det kryddgröna som trädgården har att erbjuda.



Näringsvärde per portion
300 kcal
fett 25 g


Källa & bild: ICA

Inga kommentarer: