Ingredienser - 2 port
- 250 g mager nötfärs, max 10 %
- ½ riven rödlök
- salt, peppar och basilika
- 30 g fetaost, max 22 %
- ½ msk smör/olja till stekning
Mos:
- 150 g potatis i bitar
- 200 g broccoli
- 1 tsk kalvfond
- 1 tsk smör
- svartpeppar
Servera med: 2 skivade tomater med några droppar balsamico och basilika.
Så här gör du
- Blanda färsen med lök och kryddor.
- Forma 6 stora köttbullar.
- Gör ett hål med lillfingret och peta in en ostbit i mitten av varje boll. Jämna till ytan så att osten inte tittar ut.
- Bryn bollarna i fettet och efterstek cirka 5 min så att de blir genomstekta.
- Koka potatisen 10 min.
- Lägg ner skalade broccolistjälkar och buketter och koka 5 min till.
- Mixa med fond och smör. Krydda.
Energi per portion: 390 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar