Ingredienser - 2 port
- 1 hackad gul lök
- 1 hackad morot
- 1 msk olja
- 3 msk finhackad persilja
- 2 stjälkar selleri
- 250 g krossade tomater
- ½ dl dinkelpasta eller glutenfri pasta
- 7½ dl buljong
- 100 g strimlad vitkål
- 50 g stekt och avrunnet tärnat bacon
- Kryddgrönt
- 1 skiva knäckebröd, ev. glutenfri med 1 ostskiva 10%, (ev. mjölkfri) per portion
Så här gör du
- Hetta upp oljan och fräs lök- och morotshack blankt och mjukt.
- Tillsätt persilja, strimlad selleri och krossade tomater.
- Tillsätt pasta och buljong och koka upp. Sjud i ca 12 minuter.
- Lägg ner kål och bacon i grytan och sjud i 7–8 minuter.
Energi per portion: 303 kcal
Källa & bild: MåBra
1 kommentar:
Kul att jag hittat hit!! Jag kommer att ha fin användning för dessa recept!
Skicka en kommentar