Ingredienser - 4 port
- 500 g högrev eller fransyska från älg eller nöt
- 250 g majrova eller kålrot
- 250 g palsternacka
- 2 gula lökar
- 2 röda paprikor
- 3 vitlöksklyftor
- ½ röd chili
- 1 msk Smör-&rapsolja
- 1 msk malen paprika
- 10 enbär
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk viltfond
- 1 äpple
- 1 tsk salt
- ½ tsk grovmalen svartpeppar
Till servering:
- ½ dl grovriven pepparrot
- 2 dl matyoghurt
Gör så här
- Skär köttet i tärningar.
- Skala rotfrukterna och skär dem i stora tärningar.
- Skala och hacka löken grovt.
- Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
- Kärna ur och finhacka chilin. Bryn lök, vitlök och chili i smör-&rapsolja med paprikapulver och enbär 2-3 min.
- Tillsätt köttet och bryn runt om tills det börjar få färg. Sänk värmen och tillsätt tomatpuré, fond, samt hälften av rotfrukter och paprika.
- Häll på vatten så att allt täcks. Koka upp, sänk värmen och sjud under lock 1 ½ tim.
- Kärna ur och tärna äpplet. Tillsätt det, resten av rotfrukterna och paprikan.
- Koka ytterligare 30 min.
- Smaka av med salt och peppar.
Servera grytan rykande het med pepparrot och matyoghurt.
Energi per portion inklusive tillbehör
355 kcal
Protein 30 g
Kolhydrat 30 g
Fett 15 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar