Ingredienser - 2 port
- 2 tsk smör/olja
- 300 g torskfilé i bitar
- salt och peppar
- 100 g skivade champinjoner
- 1 apelsin
- 10 skivade svarta oliver
- 100 g halverade körsbärstomater
- ½ hackad rödlök
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- rivet skal och saft av ½ citron
- 1 tsk honung
- salt och peppar
Servera med:
- 200 g kokt potatis
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225°.
- Smörj en ugnsfast form med hälften av fettet.
- Salta och peppra fisken och lägg den i formen.
- Fräs svampen i resten av fettet. Skala apelsinen, alla vita hinnor ska bort. Skär i skivor och lägg på fisken tillsammans med svamp, oliver och tomater.
- Blanda lök, vitlök, olja, citron, honung, salt och peppar och slå blandningen över fisken.
- Stek i ugn ca 15 min tills torsken är vit rakt igenom.
Energi per portion: 389 kcal
Källa & bild: MåBra
2 kommentarer:
När du skriver 389 kcal / port är potatisen inräknad då?
Ja, det tar jag förgivet eftersom att det ingår i receptet.
Skicka en kommentar