Ingredienser - 4 portioner
- 500 g grön och vit sparris
- 5 dl vatten
- 1 msk salt
- 8 potatisar (8 motsvarar ca 500 g)
- 1 röd paprika
- 2 msk olja
- 2 msk färsk hackad dragon
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
Gör så här
- Skölj sparrisen. Skala den vita och skär av en bit av rotändan.
- Dela sparrisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i vatten med salt i en traktörpanna 8-10 min. Häll av vattnet och spola sparrisen i kallt vatten.
- Skala och skiva potatisen tunt, gärna med hjälp av matberedarens skärskiva.
- Skölj potatisskivorna och torka av med hushållspapper. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek potatisskivorna 7-8 min.
- Blanda i paprikan och stek ytterligare ca 5 min. Tillsätt sparrisbitarna. Stänk över vinäger och krydda med dragon, salt och peppar. Servera pannan till sallad och bröd.
Näringsvärde
ENERGI: 200 kcal
FETT: 8,5 g
Källa & bild: ICA
1 kommentar:
Sparris och dragon låter som en riktigt god kombination!
Skicka en kommentar