tisdag 7 februari 2012

Sparris- och potatispanna med dragon




Ingredienser - 4 portioner

  • 500 g grön och vit sparris
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 8 potatisar (8 motsvarar ca 500 g)
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olja
  • 2 msk färsk hackad dragon
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Skölj sparrisen. Skala den vita och skär av en bit av rotändan.
  2. Dela sparrisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i vatten med salt i en traktörpanna 8-10 min. Häll av vattnet och spola sparrisen i kallt vatten.
  3. Skala och skiva potatisen tunt, gärna med hjälp av matberedarens skärskiva.
  4. Skölj potatisskivorna och torka av med hushållspapper. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek potatisskivorna 7-8 min.
  5. Blanda i paprikan och stek ytterligare ca 5 min. Tillsätt sparrisbitarna. Stänk över vinäger och krydda med dragon, salt och peppar. Servera pannan till sallad och bröd.

Näringsvärde
ENERGI: 200 kcal
FETT: 8,5 g

Källa & bild: ICA

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Sparris och dragon låter som en riktigt god kombination!