fredag 3 februari 2012

Ingefärskryddad pumpasoppa


Ingredienser - 4 portioner
  • 4 cm bit ingefära
  • 20 g smör
  • 1 röd eller gul lök, skivad
  • 750 g pumpa, skalad, urkärnad, fruktköttet skuret i 4–5 cm bitar
  • 1 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 0,5–1 tsk kardemumma, malen
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • salt, till avsmakning

Garnering:

  • 1 dl matlagningsyoghurt
Gör såhär

1. Hacka hälften av ingefäran och ställ åt sidan. Skär resten av ingefäran i tunna strimlor. Lägg den strimlade ingefäran i en skål och täck med plastfolie.


2. Hetta upp smöret i en kastrull och lägg i den hackade ingefäran och löken. Fräs på låg medelvärme tills löken är mjuk och genomskinlig, ca 3 minuter.

3. Lägg i pumpan och rör om tills bitarna är väl täckta med smör, ca 1 minut.


4. Häll på buljong, kardemumma och peppar. Sjud upp, lägg på locket och sätt ner värmen. Låt sjuda tills pumpan är mycket mjuk, ca 15 minuter.

5. Mixa soppan i en matberedare eller mixer. Häll över den i kastrullen och värm upp. Smaka av med salt och häll upp i 4 sopptallrikar. Garnera varje tallrik med 1 rågad msk yoghurt och strö över strimlad ingefära.


Näringsvärde per portion
121 Kcal
Fett 7g
Kolhydrater 10g
Fibrer 3g
Protein 4g




Källa & bild: Imponline

Inga kommentarer: