Ingredienser - 4 portioner
- 4 stora skivor färsk laxfilé
- salt
- vitpeppar
- 12 långa sparrisar, kokta
- 2 msk vatten
Vitvinssås:
- 2 schalottenlökar
- 1 msk smör eller margarin
- 1,5 dl vitt vin
- 1,5 dl vatten
- 0,75 fiskbuljongtärning
- 2 dl matlagningsgrädde
- 0,5 krm kajennpeppar
Tillbehör:
- 300 g bladspenat
- 2 tsk olivolja
- salt
- peppar
1. Krydda laxskivorna lätt med salt och peppar. Fördela sparrisen på laxskivorna och rulla ihop dem. Lägg rulladerna på ett ugnssäkert fat. Strö över lite salt och häll på vattnet.
2. Skala och hacka schalottenlökarna fint. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt lökhacket och låt det koka under lock några min tills det mjuknar. Tillsätt vin, vatten och buljongtärning. Koka allt utan lock tills hälften återstår.
3. Tillsätt grädde och koka såsen utan lock tills den får lagom tjock konsistens. Smaka av med salt och kajennpeppar.
4. Ångkoka laxruladerna i 125°C, ca 20 min. Värm under tiden bladspenat och olivolja i en kastrull under lock. Salta och peppra lätt.
5. Lägg upp spenaten på ett stort fat. Lägg laxruladerna ovanpå och servera med såsen. Kokt ris eller potatis smakar bra till.
Näringsvärde per portion
362 kcal
Kolhydrater 5g
Protein 23g
Fett 25g
Fibrer 2g
Källa & bild: Imponline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar