tisdag 18 maj 2010

Spenatsallad



Ingredienser - 4 personer

  • 800 g nötkött
  • Olivolja
  • Havssalt
  • Peppar
  • 150 g rödbeta
  • 150 g rotselleri
  • 150 g morot
  • 100 g persiljerot
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk sesamfrön
  • 100 g babyspenat

Tillagning

  1. Gnid in köttet med olja och salta och peppra.
  2. Lägg köttet på ett ugnsfast fat och intervallstek det 8–20 min i 220 grader.
  3. Sänk till 190 grader efter 5 min.
  4. Låt sedan köttet vila i rumstemperatur i 8–20 min.
  5. Stek det igen i 8–20 min i den 190 grader varma ugnen och låt det sedan återigen vila 8–20 min. Köttet ska steka och vila lika lång tid.
  6. Skär köttet i tunna skivor.

Energi per portion: 340 kcal Fett: 12 gram Protein: 37 gram Kolhydrater: 18 gram

Källa & bild: IForm

3 kommentarer:

mia sa...

älskar din blogg :)

A sa...

Kul att höra! Hoppas att du fortsätter att vara nöjd :)

Daniella - BakeCake sa...

Det där ser riktigt gott ut! Underbar bild! Ha en fortsatt jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake