söndag 9 maj 2010

Morots- och apelsinsoppa



Ingredienser - 4 port
  • 400 g morötter
  • ½ chilifrukt
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk Arla® smör-&rapsolja
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk JO® konc ekologisk apelsinjuice
  • rivet skal och saft av 1 apelsin
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • ev olivolja
  • 2 dl Arla Köket® ekologisk crème fraiche

Gör så här

  1. Skala och riv morötterna grovt. Kärna ur och strimla chilifrukten.
  2. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs det i smör-&rapsolja i en kastrull.
  3. Tillsätt vatten buljongtärning, apelsinjuice, apelsin och vinäger. Låt koka ca 10 min.
  4. Mixa soppan slät och smaka av med salt.
  5. Servera soppan med nybakat bröd och en klick crème fraiche. Ringla ev över lite olivolja.

Per portion exklusive tillbehör 280 kcal Protein 3 g Kolhydrat 15 g Fett 23 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: