Ingredienser - 4 port
- 100 g vit choklad
- 50 g Arla smör
- 3 msk vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 2 ägg
- ev 1 msk mörk rom
Passionssås:
- 4 passionsfrukter
- 1 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
Gör så här
- Börja med såsen. Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och blanda med matyoghurt.
- Hacka eller bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen.
- Lägg i chokladen och rör om tills den har smält.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i chokladblandningen.
- Tillsätt ett ägg i taget underkraftig omrörning. Smaksätt ev med rom.
- Fördela blandningen i 4 smorda och mjölade portionsformar eller stora muffinsformar.
- Täck formarna och låt stå i frys minst 2 tim..
- Ta fram formarna ca 1 tim innan tillagning.
- Sätt ugnen på 225°. Grädda i nedre delen av ugnen 9-10 min.
- Stjälp genast upp bakelserna och servera med såsen.
Per portion exklusive tillbehör 335 kcal Protein 7 g Kolhydrat 23 g Fett 24 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar