onsdag 26 maj 2010

Rabarberkompott



Ingredienser - 4 portioner
  • 700 g färska rabarber
  • 1,25 dl apelsinjuice
  • 1 dl strösocker
  • 2 kanelstänger
  • 2 apelsiner
  • 3 dl vaniljsås
  • 2 dl matlagningsyoghurt

Garnering:

  • myntablad

Tillagning

  1. Skölj och ansa rabarbern, torka dem väl och skär dem i 2,5 cm stora bitar. Skölj dem och torka igen. Häll apelsinjuce, socker och kanelstänger i en stor panna och hetta upp på medelvärme under omrörning tills sockret har smält. Sjud upp.
  2. Tillsätt rabarbern, lägg på locket och sjud 5 min tills den börjar mjukna. Ta av locket och låt svalna.
  3. Skär fina strimlor av skalet på 1 apelsin, gärna med ett zestjärn. Skala sedan de båda apelsinerna med en kniv så att hela den vita hinnan skärs bort. Skär ut klyftorna ur innerhinnorna och blanda dem med rabarbern.
  4. Skeda upp blandningen i 4 skålar. Blanda vaniljsåsen med yoghurten och lägg en klick på rabarberkompotten. Garnera med apelsinskal och mynta.

Näringsvärde per portion 293 kcal Kolhydrater 50g Protein 7g Fett 6g Fbrer 3g

Källa & bild: impoline

Inga kommentarer: