Ingredienser - 4 portioner
- 700 g färska rabarber
- 1,25 dl apelsinjuice
- 1 dl strösocker
- 2 kanelstänger
- 2 apelsiner
- 3 dl vaniljsås
- 2 dl matlagningsyoghurt
Garnering:
- myntablad
Tillagning
- Skölj och ansa rabarbern, torka dem väl och skär dem i 2,5 cm stora bitar. Skölj dem och torka igen. Häll apelsinjuce, socker och kanelstänger i en stor panna och hetta upp på medelvärme under omrörning tills sockret har smält. Sjud upp.
- Tillsätt rabarbern, lägg på locket och sjud 5 min tills den börjar mjukna. Ta av locket och låt svalna.
- Skär fina strimlor av skalet på 1 apelsin, gärna med ett zestjärn. Skala sedan de båda apelsinerna med en kniv så att hela den vita hinnan skärs bort. Skär ut klyftorna ur innerhinnorna och blanda dem med rabarbern.
- Skeda upp blandningen i 4 skålar. Blanda vaniljsåsen med yoghurten och lägg en klick på rabarberkompotten. Garnera med apelsinskal och mynta.
Näringsvärde per portion 293 kcal Kolhydrater 50g Protein 7g Fett 6g Fbrer 3g
Källa & bild: impoline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar