Ingredienser - 4 port
- 1 ½ dl Arla Ko® ekologisk vispgrädde
- 1 ½ dl Arla Ko® ekologisk mjölk
- 3 äggulor
- 100 g mörk choklad, ca 70 % kakaohalt
Citrussallad:
- 1 apelsin
- 1 blodapelsiner
- 1 blodgrape
- 2 tsk råsocker
Gör så här
- Blanda grädde, mjölk och äggulor i en kastrull.
- Värm under ständig omrörning tills cremen börjar tjockna, ca 10 min (ca 85°).
- Hacka chokladen och lägg den i en skål. Sila blandningen genom en finmaskig sil över chokladen och rör tills den är helt smält.
- Häll cremen i portionsformar och låt stelna i kyl 2-3 tim.
- Skala citrusfrukterna med en kniv. Skär ut hinnfria klyftor och blanda med råsocker.
- Servera citrussalladen på chokladcremen.
Per portion exklusive tillbehör 390 kcal Protein 6 g Kolhydrat 30 g Fett 28 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar